Doorheen de geschiedenis

Doorheen de geschiedenis

De firma Seb (Société d'Emboutissage de Bourgogne) werd in 1857 opgericht in het hart van de Bourgognestreek. Sindsdien kende ze een onafgebroken groei.

Seb staat voor innovaties die hun stempel drukten op generaties. Een van de opmerkelijkste was de snelkookpan in 1953, maar ook de geurloze friteuse, de universele broodrooster of de elektrische stoomkoker.

 

1857 :

Antoine Lescure, rondreizend ketellapper, opent in Selongey (Bourgogne, Frankrijk) een blikslagerij. Daar vervaardigt hij tot de jaren 50 emmers, gieters, decaliters, vormen en melkzeven.

 

1944 :

De firma Lescure Petit-fils wordt Société d’Emboutissage de Bourgogne: S.E.B. is geboren!

 

1953 :

Seb lanceert de Super Cocotte in diepgetrokken aluminium


 

1956 :

Françoise Bernard stelt voor Seb het receptenboekje samen voor de Super Cocotte, die uitgroeit tot dé referentie bij uitstek met meer dan een miljoen geleverde exemplaren per jaar.


1959 :

Lancering van het koffiezetapparaat onder druk Moka Seb, afgeleid van de Italiaanse apparaten en vervaardigd volgens hetzelfde veiligheidsprincipe van de Super Cocotte.

 

1962 :

Seb maakt zijn intrede op de markt van de elektrische huishoudtoestellen met zijn eerste elektrische koffiezet.

 

1967 :

Seb vindt de eerste geurloze elektrische friteuse uit.

 

1971 :

Lancering van de vleesgrill van Seb en van de eerste snelkookpan in kleur. Uitvinding van de rvs snelkookpan met driedubbele bodem.

 

1973 :

Seb vindt de volautomatische broodrooster uit.

 

 1974 :

Seb vindt de elektrische yoghurtbereider uit.

 

1977 :

Seb vindt de elektrische minihakmolen uit.

 

 

 

 

1982 :

Inspelend op de smaakvoorkeuren van de Franse markt, vindt Seb de eerste automatische sausbereider uit.

 

 

 

1987 :

Seb lanceert de Sensor, de snelkookpan met bajonetsluiting, 2 kooksnelheden en een elektrische timer.

 

 

 

 

1994 :

Seb brengt een nieuwe snelkookpan op de markt: de Clipso, met een uniek, met één hand te bedienen vergrendel-/ontgrendelsysteem.

 

 

 1995 :

Seb lanceert de elektrische stoomkoker, Vitasaveur.

 

 

 

1995 :

Seb presenteert de eerste elektrische friteuse met uitneembare kuip en antiaanbaklaag. De kuip en het deksel van de Universalis zijn uitneembaar en mogen in de vaatwasmachine.

 

 

 

1998 :

Seb vindt de Turbo Délice uit: de snelste tafeloven ter wereld. Braadt een kip in 20 minuten.

 

 

 

 

1999 :

Seb creëert de Rondo 2500, de eerste robot die bereidt, kookt, serveert en bewaart in dezelfde glazen kom.

 

 

 

2000 :

Seb vindt de Aliséo Colortech uit: de eerste broodrooster die de kleur van de toast waarneemt en het toestel stopt zodra de gewenste bruiningsgraad bereikt is.

 

 

 

2001 :

Seb lanceert de Kaléo, de slimste robot van zijn generatie.

 

 

2002 :

Gesterkt door zijn succes breidt SEB het Clipso-assortiment verder uit met de Clipso Control. Deze snelkoker is uitgerust met een intelligente timer die afgaat bij het ontsnappen van de stoom.

 

 

 

 

2003 :

Seb lanceert de Oléoclean, de eerste friteuse met automatische filtering van de olie, uitgerust met het Magiclean-systeem: alle onderdelen mogen in de vaatwasmachine.

 

2004 :  

De Iséo verrijkt het assortiment van de Seb-robots. Door zijn verticale vorm kan de bereiding direct op het bord worden geserveerd.

 

2006 :  

Seb innoveert met de Actifry, de eerste elektrische friteuse die 1 kg verse frieten kan bereiden met slechts 1 lepel olie! Hiermee ontstaat Gezond & Lekker.

Seb lanceert de nieuwe robot Vitacompact, die uitgerust is met het Vitastore-compartiment, zodat alle accessoires binnen handbereik blijven.

 

2009 :

Seb breidt zijn Gezond & Lekker-assortiment uit met de lancering van de Nutricook, de eerste snelkoker met 4 kookprogramma's voor een optimale bescherming van de smaak en de voedingsstoffen.

 

 

 

2010 :

Lancering van de Multidélices, de eerste yoghurtbereider die heerlijke yoghurt, muffins en melkdesserts kan maken.

 

Terug