Uw friteusegids

Wat verandert er met de Actifry?

Alle producten

Iedereen houdt van frietjes, zowel kinderen als ouders. Maar wie frietjes zegt, zegt ook vet, schoonmaken, geurtjes .... Met de Actifry is dat nu verleden tijd!

Wat u moet weten
om uw product te kiezen

Hoe werkt het?

Het frituren

In het algemeen onderscheidt men het bakken in de diepte en het bakken in de breedte. Bij bakken in de diepte worden de voedingsmiddelen in een grote hoeveelheid olie ondergedompeld, zoals het geval is bij alle klassieke friteuses. Deze kookmethode is bijvoorbeeld ideaal voor het bereiden van beignets. Bij bakken in de breedte wordt gebruik gemaakt van een pan, bijvoorbeeld om groenten of vis te bakken.
Maar er bestaat nog een andere bakmethode: vetarm met de Actifry® van Seb. Dit toestel bevat een gepatenteerd systeem met heteluchtcirculatie waarmee frietjes met 3 % vet kunnen worden bereid, dat is een record!

  Alle friteuses

 

? Frituren met weinig vet

Actifry®-friteuse met heteluchtcirculatie

Met één enkele lepel olie maakt u lichte frietjes met slechts 3 % vetgehalte, een echte revolutie op naam van Seb. De Actifry®-technologie laat warme lucht circuleren in een kuip met een pendelarm. De voedingsmiddelen worden voortdurend door elkaar gemengd en worden met maar één lepel olie gebakken. Het onderhoud is tot een minimum beperkt, de onderdelen kunnen in de vaatwasmachine en u hoeft geen oplossing te zoeken voor de gebruikte olie. Voortaan kunt u uw gerechten bakken en toch blijven genieten van een gezonde en evenwichtige voeding!

Alle Actifry®-friteuses

 

?Capaciteit en multifunctionaliteit

 1 Capaciteit: 2, 4, 6 of 8 personen ...

 

Men telt over het algemeen 150 à 200 g frietjes per persoon, of 300 g voor de lekkerbekken! De friteuses hebben een capaciteit van 700 g tot 1,5 kg. Het gezinsformaat gebruikt u vanaf 4 personen of 1 kg frieten die in één keer worden gebakken. De hoeveelheid olie varieert van 1,2 tot 5 liter.
De aangegeven hoeveelheden gelden in het algemeen voor huisgemaakte frieten. De hoeveelheid vermindert bij diepvriesfrieten.

  • 1,3 kg verse frieten komt overeen met 1 kg diepvriesfrieten.
  • Voor de Actifry® Family komt de maximale capaciteit van 1,5 kg overeen met 1,2 kg diepvriesfrieten.

2Multifunctionaliteit

 

Met de friteuse kunt u uiteraard allerlei gefrituurde gerechten, zoete of hartige beignets, kroketten, Vietnamese loempia's, churros, enz. bereiden. Maar opgelet! Een regelbare thermostaat is noodzakelijk om de bereiding van de verschillende specialiteiten te beheren. Voor het maken van beignets gaat er niets boven een friteuse met frituurvet.
Naast het bakken van frieten met slechts één lepel olie, kan de Actifry® een heleboel andere recepten en volledige gerechten bereiden, zoals konijn met Piment d'Espelette, tortilla's in brouillade, courgettes met yoghurt, zwaardviskroketjes ...

 

 

Terug