Uw sapcentrifugegids

Hoe uw sapcentrifuge of citruspers kiezen?

Alle producten

Geniet met volle teugen van vitamines uit zelfgeperst vruchtensap, op elk moment van de dag!

Wat u moet weten
om uw product te kiezen

 2 apparaat, 2 functies

guide jus - paille

Zoals de naam al aangeeft, is de citruspers enkel geschikt voor citrusvruchten. Hij kan het sap uit citroenen, sinaasappels en pompelmoezen persen. De centrifuge is geschikt voor fruit en groente en kan alle soorten sap bereiden. De pulp wordt van het sap gescheiden en in een apart reservoir opgevangen. Sommige 2-in-1-modellen beschikken over twee functies: een citruspers en een sapcentrifuge. Zo kunt u lekker variëren zonder extra uitrusting.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 Een citruspers kiezen

Sommige modellen beschikken over een reservoir dat meestal een capaciteit van 250 ml tot 1 l heeft. Een afneembaar reservoir kan makkelijk in de vaatwasmachine worden schoongemaakt en aan tafel worden gebruikt voor het opdienen. Andere apparaten met een onbeperkte capaciteit hebben een 'Direct Service'-systeem: een glas of een kan wordt onder de schenktuit geplaatst om het sap op te vangen. Zeer handig voor grote hoeveelheden. Op het gebied van prestaties kunnen de modellen met een afwisselende draairichting een maximum aan sap persen.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 Met of zonder pulp?

guide jus - orange

De pulpselector is een onmisbare optie als u wil kunnen kiezen tussen weinig, veel of helemaal geen pulp.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 Een sapcentrifuge kiezen

De werking van het apparaat is gebaseerd op de middelpuntvliedende kracht: door met grote snelheid te draaien scheidt de centrifuge het sap van de pulp. Fruit en groenten moeten niet worden geschild, enkel gewassen en in stukken gesneden. De breedte van de toevoergoot is net een van de selectiecriteria. Met een brede of extrabrede toevoergoot kunnen grote stukken en zelfs ongesneden fruit en groente worden toegevoegd. Zo bespaart u tijd tijdens de bereiding.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 De draaisnelheid

Idealiter kan de draaisnelheid worden aangepast aan het soort fruit en groenten dat wordt bereid. Voor fruit en groenten die weinig sap bevatten en een stevige textuur hebben, zoals appels, wortelen en selderie, is een grote snelheid nodig. Voor groenten en fruit met een zachtere textuur en een groter sapgehalte, zoals aardbeien, tomaten en komkommer, is een tragere draaisnelheid beter.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 Serveermethode

Sommige modellen hebben een schenktuit en maken het mogelijk om het sap rechtstreeks te serveren. Een antidrupsysteem voorkomt dat het werkblad vuil wordt. Het glas wordt rechtstreeks onder het apparaat geplaatst of het sap wordt in een kan opgevangen. Bepaalde modellen sapcentrifuges beschikken over een geïntegreerde kan met lekbak om het werkblad onberispelijk schoon te houden.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 Het onderhoud

Kies een model dat in een paar handelingen in elkaar gezet en uit elkaar genomen kan worden. Hoe gemakkelijker de centrifuge te bedienen is, hoe vaker u hem zult gebruiken. Geef de voorkeur aan een model waarvan de onderdelen in de vaatwasmachine kunnen. Sommige sapcentrifuges zijn uitgerust met een veiligheidsvergrendeling om elk risico op toevallig aanschakelen uit te sluiten.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

 

 Goed om te weten

  • Het pulpreservoir moet groot genoeg zijn, zodat het niet te snel moet worden leeggemaakt.
  • De metalen accessoires (filters, zeven ...) zorgen voor een langere levensduur van uw apparaat.

Alle citruspersen en sapcentrifuges

Terug