Uw broodroostergids

Hoe kies ik mijn broodrooster?

Alle producten

Om uw boterhammen precies goed te roosteren, broodjes op te warmen of het brood van gisteren weer knapperig te maken, is de broodrooster een welgekomen oplossing.

Wat u moet weten
om uw product te kiezen

 1 of meer sleuven?

grille painDat hangt ervan af! Bent u een gezin en u hebt geen zin om elke morgen uw beurt af te wachten voor de broodrooster, dan zijn de modellen met twee sleuven iets voor u. Anderzijds zijn er ook modellen met een bijzonder lange roosterruimte (binnenkant van de broodrooster) waarmee meerdere boterhammen tegelijkertijd in één sleuf kunnen worden geroosterd. Het aantal sleuven mag dus geen criterium op zich zijn, het is beter om de capaciteit van een broodrooster te meten in functie van de omvang van de roosterruimte.

Alle broodroosters

 

 Lengte en breedte

De bruikbare afmetingen van de broodrooster bepalen zijn capaciteit. Maar u moet ook rekening houden met de vorm van de sleuven. Fijne sleuven zijn beter geschikt voor het roosteren van toastbrood. Zeer brede sleuven maken het mogelijk om boerenbrood met dikke korsten te roosteren. Een zeer lange broodrooster is perfect geschikt om mooie baguettes te roosteren.

Alle broodroosters

 

 Compactheid en opberging

Het aantal sleuven en de afmetingen van de broodrooster bepalen de vorm en de plaats die hij inneemt. Kies uw model in functie van de ruimte op uw werkblad. Laat u hem er altijd staan of zet u hem elke dag terug in de kast?

Alle broodroosters

 

 Roosteren op maat

grille painWeinig geroosterd of bruin geroosterd? Net zoals bij de bakker, heeft iedereen ook voor geroosterd brood zijn eigen voorkeur! Bepaalde apparaten bieden de mogelijkheid om op maat roosteren, zodat u de bruiningsgraad van uw brood zelf kunt kiezen. In sommige gevallen verandert het controlelampje zelfs van kleur om de bruiningsgraad aan te geven.

Alle broodroosters

 

 Handige opties

  • grille painOntdooifunctie: om diepgevroren brood te roosteren en een versgebakken smaak te geven
  • Opwarmen: om broodjes op te warmen of brood van de dag ervoor weer knapperig te maken
  • Kruimellade: een handig extraatje onderaan de broodrooster dat de kruimels opvangt en het schoonmaken makkelijker maakt. U hoeft de broodrooster niet meer om te draaien of te schudden!

Alle broodroosters

 

 Veiligheid

Net als bij andere apparaten die een verwarmingselement bevatten, geldt hier ook dat broodroosters met voorzorg gebruikt moeten worden. 2 opties maken het apparaat veiliger in gebruik:

  • De koude wanden die voorkomen dat zich toevallig verbrandt.
  • De extrahoge hendellift die ervoor zorgt dat u uw vingers niet verbrandt wanneer u de boterhammen uit de broodrooster neemt.

Alle broodroosters

Terug